Noldemuseet/Rudbøl Grænsekro

Den 17. og 18. marts 2018 var Kulturklubben Bernhardt på udflugt til Noldemuseet i Seebüll få km. syd for grænsen. Vi kørte dertil i private biler.

Vi valgte at bestille en guide til at vise os rundt på museet, og det var heldigt. Vor guide vidste utrolig meget om Nolde og hans malerier, og hun fortalte medlevende. Med hende som guide oplevede vi Nolde og hans billeder på en helt anden måde. Uden guide ville det nok have været et ret kedeligt museumsbesøg.

Efter besøget på museet kørte vi til Rudbøl Grænsekro, hvor vi skulle feste og overnatte.

Kromanden har opkøbt flere af Rudbølls landsbyhuse og indrette dem til overnatning for kroens gæster. "Landbyhuse-præget" er i vid udstrækning bevaret. Det værdsatte jeg. Der var flere dobbelt­værelse i hvert hus og nogle steder en samlingsstue, hvor man kunne mødes. Der var en samlingsstue, som kunne rumme os alle 27. Det gjorde rigtig meget til hyggeligt samvær.

    Vi fik eftermiddagskaffe på kroen og senere en lækker tre-retters aftenmenu. Jeg har sjældent oplevet en så lækker og veltillavet menu. Det var også den mening, som jeg oplevede blandt de andre deltagere.

Efter middagen var der musik og dans. Den musiker blev hurtigt populær. Flere af deltagerne opfordrede bestyrelsen til at hyre ham en gang. Ud over det udstyr, vi er vant til at se, så stillede han op med et stort lysshow, som også var med til at give stemning.

ALT klappede på kroen. Der blev sørget rigtig godt for os på alle måder - morgenmaden ikke at forglemme.

Alt i alt en rigtig dejlig og festlig oplevelse.RUL NED FOR AT SE BILLEDERNE